Aluminiumbåtar

Aluminiumbåtar

Aluminiumbåtar blir allt mer populära. Det kanske inte är så konstigt. De är lättskötta, ser lite tuffare ut och går ofta bra i vattnet.

Vi på Marindepån och Skanstull Marin jobbar med flera typer av aluminiumbåtar. Allt från familjebåtar från Silver till mindre båtar från Linder och dedikerade fiskemaskiner från Tracker.


Årets nyheter bland aluminiumbåtar

I år kan vi presentera en fantastisk nyhet från Victory för dig som letar efter en hyttbåt i aluminium. Rymlig, snygg och prisvärd.

Vill du istället åka öppet och sportigt så har vi nu fått in en riktigt modern båt.

Vill du åka rymligt och ståndsmässigt så kan vi presentera Victory A11 som har allt och lite till för en längre familjesemester eller dagsturer med många vänner.


Båtar för hela familjen

Vi har aluminiumbåtar som passar hela familjen. Detta är båtar som passar lika bra för utflykter och transport som för vattensport och fiske. För dig som önskar en lite större båt så är det i första hand Silver du skall titta på.

Silver är ett mycket välkänt märke för aluminiumbåtar. Man är kända för sina skrov som går mycket bekvämt och tyst, sin snygga design och en inredning som gör att alla sitter bekvämt i båten. Nedan hittar du ett urval av de populäraste modellerna.

Silver har tidigare varit kända för sin inredning i glasfiber. Sedan ett par år har man kompletterat detta med båtar med inredning helt i aluminium. Detta är båtar för er som vill ha en verkligt oöm båt eller kanske för fiskaren som vill ha lite extra durkyta och möjlighet att bygga upp et kastdäck.

Vill du kunna övernatt så har vi nu även en daycruiser med aluminiumskrov.

Vi kan dessutom erbjuda ett antal bowriders från Victory med aluminiumskrov och inredning i glasfiber.

För dig som är intresserade av lite tuffare modeller så har vi även Master Pro och en bowrider från Alukin.

Även Linders största båtar passar bra som all-round båt för hela familjen.

Hyttbåtar i aluminium

Vill du ha en riktigt praktisk båt som du kan använda hela den isfria delen av året så är antagligen en hyttbåt i aluminium det bästa valet. Alternativ från Alukin och Victory.


Lite mindre aluminiumbåtar

Söker du en mindre aluminiumbåt så är det Linder du skall titta på. Här finns mindre roddbåtar och öppna motorbåtar. Fördelen med Linder är att de är lätta att sköta och lätta att bära.


Aluminiumkanoter

Linder har också ett antal kanoter i aluminium. Oömma, lättskötta och snygga.


Fiskebåtar i aluminium

Det är fler och fler som upptäckt tjusningen med fiske. Silver har en modell som passar lite extra bra.

Letar du efter en ännu mer lätthanterlig båt så kanske Linder har tagit fram den perfekta båten.

Även Victory har nu en intressant mindre båt som passar utmärkt för fisketurer.

Fördelar med en aluminiumbåt

En aluminiumbåt har många fördelar. Några av de viktigaste kanske är:

  • Slipper poleringen av skrovsidor
  • Lättare att tvätta av med högrtycksspruta
  • Går bättre att dra upp på sandstranden

Ta hand om en aluminiumbåt

Det är självklart viktigt att ta hand om sin aluminiumbåt precis som andra båtar. Det som man skall tänka lite extra på med en aluminiumbåt är att montera offeranoder och då särskilt om det finns el i vattnet där båten ligger.

Bottenmåla en aluminiumbåt

Det är viktigt att man gör ett extra bra grundarbete första gången man bottenmålar en aluminiumbåt. Man börjar med att rugga upp ytan och målar sedan med etsfärg. Därefter en grundfärg och bottenfärg.

När botten väl är bra grundmålad så är det bara att måla med bottenfärg årligen på samma sätt som en glasfiberbåt.

Tänk på tt inte använda färg med koppar.

Om du inte vill måla din båt så går det bra att göra rent den ett par gånger per säsong med båttvätt, borste eller högtryck.

Reparera en aluminiumbåt

Småskador i aluminiumen låter man ofta vara. Vill du få ytan blank går det att polera. Får du en större skada är det bäst att vända sig till specialist.