Some text

Båtförmedling

Om du vill ha hjälp med att förmedla din båt skicka gärna in en förfråga så återkommer vi så snart som möjligt.


Kontakta Oss

Tveka inte att kontakta någon av våra kunniga båtsäljare.

Marindepån Bålsta

Kalmarleden 42, 746 37 Bålsta

Marindepån Roslagen

Moreviksvägen 15, 761 12 Bergshamra

Vi åtar oss försäljningsuppdrag på båtar som är:

 • av fabrikat vi representerar eller liknandevälkända varumärken
 • av årsmodell 2010 eller nyare
 • i gott skick
 • CE-godkända enligt svensk lag

Många gånger kan det kännas lite olustigt och otryggt att köpa eller sälja båt privat och därför föredrar fler och fler att göra affär med en handlare. Då åtnjuter man ett lagstadgat konsumenträttsligt skydd i form av reklamationsrätt om något skulle gå snett. Vi kan dessutom hjälpa till att lägga upp en finansiering så att köparen kan lägga upp båtköpet på avbetalning. Vi har också en strid ström av besökare som är hos oss just för att titta på båtar. Detta gör att vi oftast har lättare att sälja din pärla än om du provar själv.

Stora fördelar med att sälja sin båt via Marindepån/Skanstull Marin:

 • Tillgång till existerande kundregister och tillströmning av kunder både i butik och på hemsida
 • Många kunder föredrar att köpa via handlare eftersom det ger större trygghet
 • Möjlighet att erbjuda finansiering, försäkring, service, båtplats, mm.
 • Du kan teckna en friskrivning för dolda fel för att slippa eventuella krav mot dig i efterhand.

Så här går det till

 1. Du tar kontakt med någon av våra säljare eller kommer ner till någon av våra anläggningar. Du har tillgång till information om båten såsom serienummer, årsmodeller, beteckningar, service bok, CE-märkning etc. Du berättar om skicket samt eventuella fel och brister.
 2. Ni kommer direkt, eller efter lite efterforskning, överens om ett rimligt pris som båten ska bjudas ut för.
 3. Ni bokar en tid för att du ska komma in med båten.
 4. Du kommer in med båten till oss och går tillsammans med vår säljare igenom båten och upprättar en varudeklaration där alla delar av båten och eventuell extrautrustning besiktigas och betygsätts. Detta för att en köpare ska veta vad han köper. Finner vi brister i båten vill vi i de flesta fall åtgärda dessa och vi ger dig en offert på vad det kommer att kosta. Kostnaden dras från köpeskillingen när båten säljs eller betalas mot faktura om uppdraget avbryts. Varudeklarationen uppdateras efter utförda åtgärder.
 5. Vi upprättar ett förmedlingsavtal som reglerar tiden för uppdraget, pris som ska begäras och storleken på vår försäljningsprovision.
 6. Vi gör annonser på båten och marknadsför den via våra internetbaserade kanaler och på skyltar på anläggningen. Vi håller också båten i ett visningsbart skick och visar upp den för intresserade spekulanter och, om båten visas sjösatt, provkör vi även med kunder. Du måste hålla din båt försäkrad tills den är såld.
 7. När båten är såld och vi har erhållit full betalning betalar vi ut överenskommen summa till dig inom tio arbetsdagar.

Varmt välkommen att kontakta någon av våra säljare!


Extrainformation

Kompletteras snart.