Some text

Om Marindepån och Skanstull Marin

Marindepågruppen är Stockholms mest kompletta marinföretag

Marindepågruppen är ett fullserviceföretag med fokus på Stockholmsområdet och motorbåtar. Vi har idag fyra anläggningar från Roslagen i norr till Dalarö i söder, vilket innebär att vi finns tillgängliga för dig där och när du behöver oss. Detta oavsett om du vill köpa ny båt, byta in din gamla, köpa tillbehör, få underhållsservice eller behöver båtplats under sommaren eller vintern.

Marindepågruppen är skapad genom en sammanslagning av några av Stockholms äldsta och mest erfarna marinföretag. Detta innebär att vi har stor kunskap inom såväl val av båt som hur den sedan servas och tas om hand.

Vi har försäljning av båtar och motorer i två stora utställningshallar med båtmässa året runt. På båtsidan representerar vi elva ledande varumärken och fyra motorfabrikat. Vi har auktoriserade fullserviceverkstäder på alla våra anläggningar och möjlighet att erbjuda både vinter- och sommarplatser för våra kunder.

Vi har skapat Marindepån COMPLETE® vilket innebär att du kan köpa körklara båtar utan dolda pristillägg. Marindepågruppen erbjuder helheten både för dig som är nybliven båtägare och dig som har haft båt i hela ditt liv. Det betyder att vi kan sälja båten till dig, leverera de tillbehör du önskar, serva och vårda din ögonsten i den omfattning du själv vill samt erbjuda plats för din båt både på sommaren och vintern. Vill du sedan sälja eller byta ut din båt så hjälper vi dig även med detta.

Vi vill att ditt båtägande skall vara tryggt, avkopplande, roligt och enkelt – helt enkelt.

Sätt kurs mot Marindepån!


Marindepån 2024

Välkomna till ett nytt härligt Båt-År!

Efter en vädermässigt bra sommar ute i skärgården följd av en enastående skön höst så vet vi att det är många som antingen längtar efter att skaffa sin första båt eller att få byta ut sin nuvarande till en modernare, större, mindre eller kanske snabbare sådan. Helt klart så ser vi ett stort sug efter att få komma ut i skärgården på egen köl.

Vi på Marindepåns anläggningar tycker att det är lika roligt att möta erfarna entusiaster som de som precis är på väg in i båtlivet. Vi har över 50 års erfarenhet av att sälja, serva och förvara båtar. Vi har mött de flesta situationer tidigare och är rustade för att hjälpa dig med det mesta vad gäller din båt och allt som därtill hör.

Vi har under förra säsongen rustat oss ytterligare för att kunna möta våra blivande och befintliga kunders önskemål och behov.

Startskottet för säsongen är som vanligt båtmässan Allt för sjön där vi visar upp tio olika båtfabrikat och massor av nyheter.

VÅR IDÉ

Vår idé är att det ska vara enkelt, tryggt och roligt att köpa och äga båt och att vi skall kunna vara med dig från ditt första steg in i båtägandet, genom hela ditt båtliv. Vi har en bred och djup kunskap om båtar och båtliv. Engagerat och passionerat.

NYHETER

Vi har nu gjort klart spolplattor samt asfalterat varvsplanerna på alla våra båtvarv för att möta de strängaste miljökraven. I Roslagen har vi utökat antalet sommarplatser och förvaringsplatser inomhus.

I Nacka har vi ytterligare förbättrat hamnen och byggt klar vår nya hamnshop där vi kan tillhandahålla nödvändigaste tillbehören och servicedelar till din båt.

I Dalarö har vi lagt ut nya bryggor, renoverat bensinbryggan och installerat nya pumpar med kortautomat.

I årets modellutbud finns det en rad spännande nyheter. Vi kommer att visa Askeladdens nya C97, Silvers nya Seahawk-serie, större delen av HR’s modellprogram och det nya premiummärket NAVAN med två modeller. Ni hittar ytterligare nyheter på vår hemsida.
Vi kommer självfallet även i fortsättningen vara Stockholm största och mest kompletta leverantör av båtar och motorer.

VARVEN OCH EFTERMARKNAD

Vad som är en stor del av verksamheten är vår eftermarknadsdel. Det är den som gör ditt båtliv så mycket tryggare, enklare och roligare efter själva båtköpet. Den innehåller tillbehörsbutiker, försäljning av reservdelar och serviceartiklar, sommarplatser och komplett vinterservice.

Vi har nu fyra fullservicevarv: Dalarö i södra skärgården, Nacka i centrala skärgården, Bålsta i Mälaren och Bergshamra i Roslagen. De har alla sommar- och vinterplatser samt serviceverkstäder och tillbehörsbutiker.

Varmt välkommen till Marindepågruppen,

önskar John Kidd, Björn Sandhaag & Richard Junestrand


Skanstull Marin

Skanstull Marin är en av Sveriges mest anrika anläggningar för båt- och motorförsäljning. Sedan 1965 har kunderna haft tillgång till denna centralt belägna anläggning. Hos oss på Skanstull Marin köper du trygghet – inte bara en båt. Med dryga 50 år i branschen och Stockholms i särklass bredaste marina produktutbud som din trygghetsgaranti.

Marindepån Dalarö

Marindepån Dalarö är beläget i den vackra södra skärgården i Stockholm. Marinan ligger i en väl skyddad vik nära ytterskärgården och erbjuder både båt/motorförsäljning, butik, sjömack, service, sommar- och vinterplatser samt närhet till en mängd utflyktsmål för bad, restauranger vattensport och fiske. Allt detta bara 30 minuter med bil från Globen.

Marindepån Nacka

Marindepån driver huvuddelen av den marina verksamheten i anrika Fisksätra Marincentrum, numera Saltsjö Pir. Anläggningen ligger i Lännerstasundet mellan Baggensstäket och Skurusundet vilket innebär att du har nära till hela skärgården oavsett om du ska norr eller söderut. Du tar dig hit på 20 minuter från centrala Stockholm med bil eller Saltsjöbanan. Verksamheten omfattar en hamn med i dagsläget 550 sommarplatser, vinterplatser, auktoriserad motorverkstad och förmedling av begagnade båtar.

Marindepån Roslagen

Utmed 276:an norr om Åkersberga vid Bergshamra, i Moreviken nedanför Mora by, finner du Marindepåns skärgårdsvarv i Roslagen. Varvet, med anor från det tidiga femtiotalet, erbjuder sommarplatser, vinterplatser, service, reparationer och montering samt båtvård. Självklart samarbetar vi med alla stora försäkringsbolag, så att du lätt och smidigt får hjälp om olyckan är framme. Vi har en 1200 kvm stor förvaringshall om du önskar inomhusförvaring för din båt och har nyligen utökat hamnen med ytterligare 40 båtplatser och byggt en spolplatta med filtrering för båtbottentvätt.

Marindepån Bålsta

Marindepån Bålsta är belägen i Mälaren i en lugn och skyddad vik. Marinan är en ny etablering och under de kommande åren ska anläggningen utvecklas till en fullservice marina. Inledningsvis erbjuder vi reparation, service- och underhåll av båtar och motorer, båtförmedling samt vinterförvaring.

Vi samarbetar med alla stora försäkringsbolag och hjälper dig gärna om olyckan skulle vara framme. Området kring marinan är idag ett industriområde men kommer att förädlas till ett nytt modernt bostadsområde där marinan kommer att ligga som en central mötesplats vid vattnet. Bålsta tätort och Lasse Åbergs museum ligger på promenadavstånd från marinan. Bilden är en visionsbild.

Våra andra tjänster

Förmedling av båtar

Vi hjälper dig gärna att sälja din båt. Marindepån och Skanstull Marin har lång erfarenhet av båtförmedlning. Det finns ofta stora fördelar med att ta hjälp av ett väletblerat företag när man önskar sälja sin båt. När fler kunder, mindre arbete och ofta bättre betalt.

Försäkring av båtar

Vi kan hjälpa dig att försäkra en ny eller begagnad båt. Vi hjälper dig även att kolla om du är rätt försäkrad idag eller har möjlighet till en lägre premie.

Båtlån och andra finansieringslösningar

Vi kan hjälpa dig att finansiera ditt köp av ny eller begagnad båt och dessutom lägga upp finansieringslösningar för tjänster och köp i butiken.

Båtutbildningar

Vill du vidareutveckla ditt båtkunnande. Inom utbildning sammarbetar vi med Medborgarskolan. Läs mer om deras marina utbud genom att klicka här.


Miljöpolicy

Marindepån/Skanstull Marin säljer och servar motorbåtar samt har sommar- och vinterplatser för dessa. Det innebär att vår verksamhet påverkar vår gemensamma miljö och klimatet på jorden. Vi ska därför minska påverkan så långt det är tekniskt och ekonomiskt rimligt. Det ska ske inom de områden där vår verksamhet har störst miljöpåverkan, nämligen transporter, verkstad och energival.

VI SKA HÅLLA OSS INFORMERADE om och uppfylla de krav som ställs på oss av miljölagstiftning, andra samhällskrav samt våra kunder.

VI SKA ARBETA FÖREBYGGANDE och sträva efter ständiga förbättringar i miljöarbetet.

VI SKA I MÖJLIGASTE MÅN PRIORITERA de material, produkter och tjänster som innebär en mindre miljöpåverkan jämfört med andra produkter.

VI STÄLLER MILJÖKRAV på våra leverantörer och samarbetspartners så långt det är möjligt.

VI ARBETAR AKTIVT för att få en miljöklassificering av båtar och motorer till stånd.

VI HAR SPOLPLATTOR med filtrering på samtliga våra båtvarv för att möta eller överträffa HAV’s gränsvärden för utsläpp.

VI ANVÄNDER endast godkända bottenfärger.

VI KÖPER ENDAST förnyelsebar el.

ALLA MEDARBETARE (inkl ledning och ägare) ska erbjudas chansen att gå Sweboats branschanpassade miljöutbildning eller annan lämplig utbildning.

ALLA MEDARBETARE SKA VARA DELAKTIGA och inbjudas att komma med förbättringsförslag på vårt miljöarbete.

MILJÖARBETET SKA KONTINUERLIGT utvecklas och förbättras genom handlingsplaner och mål som löpande följs upp samt att miljöarbetet årligen revideras efter avslutad säsong.

VI SKA UPPLYSA VÅRA KUNDER om miljöregler och lära ut ett miljörätt beteende på sjön.

VI SKA VISA ÖPPENHET, informera om företagets miljöarbete på vår hemsida och vara lyhörda för förändringar i omvärlden.